Speculaas cupcakes
17-12-2020
Cupcakes, zijn ze niet een streling voor het oog. Ik vind cupcakes prachtig en niet te vergeten zeer lekker ook. Cupcakes en speculaas zijn 2 van mijn favoriete gerechten dus ik dacht waarom voegen we ze niet gewoon samen?

En zogezegd zo gedaan, ik ben op zoek gegaan naar een perfecte combinatie met cupcakes en speculaas en dit prachtig exemplaar kwam eruit. Lekker luchtig maar smaakt als een bommetje als je er één maal in bijt.
Bakken maar
BENODIGDHEDEN CUPCAKES: VOOR 12 STUKS
- 1 scheutje citroensap
- 125g roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 125g zelfrijzende bloem
- 3el melk
- 125g kristalsuiker
- 1 snuifje zout
- 2 gesplitste eieren.
BENODIGDHEDEN VOOR DE VULLING:
- 200gr poedersuiker
- 300gr bakboter
- 100gr speculaas pasta
BEREIDING CUPCAKES:
- splits de eieren hou deze apart in kommetjes.
- verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
- Klop de eierdooiers met de suikers tot het als een lint van de klopper loopt.
- doe er de boter bij samen met de bloem en het citroensap.
- klop ook dit door.
- klop daarna de eiwitten op met een snuifje zout tot het wit is en blaasjes vertoont.
- meng daarna de eiwitten en de melk door het deeg.
- zet 12 papieren cupcake vormpjes op een bakplaat en vul ze.
- bak af op 180graden voor 20 minuten tot ze mooi goud bruin zijn.
- Laat ze afkoelen (NIET IN DE KOELKAST ANDERS WORDEN ZE TE HARD)
- Als ze afgekoeld zijn gaan we er met een mesje een rondje gaan insnijden precies in het midden, lepel het deeg van het rondje eruit.
- Laat verder koelen
BEREIDING SPECULAAS VULLING:
- Terwijl de cakjes afkoelen gaan we aan de slag met de vulling
- mix even de boter los
- voeg daarna de poedersuiker erbij blijf goed doorkloppen tot je de smaak van de boter nog bitter weinig proeft. ( hier kan je toch een eindje mee bezig zijn, maar het is echt belangrijk om goed te blijven doorkloppen)
- voeg er de speculaas pasta bij en mix alles opnieuw goed door.
AFWERKING:
- Vul daarna de cupcakes in het midden op met de speculaas vulling, ik doe dit met behulp van een spuitzak maar dit kan je ook perfect met een lepeltje doen.
- En dan zijn onze cupcakes klaar
- nu kan je zelf kiezen voor een verdere afwerking ik heb er zelf nog wat slagroom bij gedaan
SLAGROOM MAKEN:
INGREDIENTEN:
- 250ml room
- 25g suiker
BEREIDING:
- Samen voegen en opkloppen tot je slagroom krijgt.
ZO simpel zijn onze cupcakes vandaag.
Veel bakplezier.
Smakkelijk