Speculaas biscuit taart

12-12-2020

Aan de beurt, een zachte cake met een heerlijke smaak van luchtige speculaas crème a beurre, een topper voor jong en oud. 

Altijd scoren met deze speculaas taart, hij smaakt zo luchtig en romig in de mond een heerlijk en vooral belangrijk een makkelijk recept. al kruipt er wel wat tijd in hoor, neem er ook gerust al je tijd voor en versier naar hartenlust op allerlei mogelijke manieren.

Aan de slag en bakken maar.

INGREDIENTEN BISCUIT DEEG:

  • 330 gr Biscuit mix (ik haal mijn mix bij Aveve)
  • 3 eieren 
  • 35 ml water 

INGREDIENTEN SPECULAAS VULLING:

  • 300 gr zachte bakboter 
  • 170 gr poedersuiker
  • 120 gr speculaas pasta

INGREDIENTEN AWERKING SLAGROOM:

  • 500 ml room
  • 50gr kristalsuiker 

INGREDIENTEN GARNERING:

  • 4 speculaas koekjes
  • spuitzak
  • witte rolfondant (dit is een vrije keuze)


BEREIDING BISCUIT DEEG:

  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom.
  2. mix met een keukenrobot 10 minuten lang. Precies 10 minuten niet langer en minder lang.
  3. Verwarm terwijl de oven voor op 180 graden
  4. beboter en bebloem terwijl een ronde springvorm
  5. na 10 minuten mixen giet je het beslag in de springvorm
  6. plaats daarna de springvorm in de oven voor 35 minuten lang.
  7. trek de oven niet open tijdens het bakken dit zorgt ervoor dat je taart invalt.
  8. is de taart klaar haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen in de springvorm.

BEREIDING SPECULAAS VULLING:

  1. klop de boter eventjes los met een mixer
  2. voeg daarna de poedersuiker toe en mix deze samen met de boter tot een smeuïg en wit beslag mix zeker 10 minuten lang anders blijf je de smaak van de boter veel te sterk door proeven ook als doe er speculaaspasta bij.
  3. Voeg er de speculaaspasta bij en mix alles opnieuw goed door.
  4. Plaats daarna de vulling in de koelkast om te laten intrekken.

BEREIDING SLAGROOM:

  1. Doe de room in een kom 
  2. voeg er de suiker bij
  3. mixen tot je slagroom krijgt (vind je de slagroom te veel naar room smaken doe dan nog een zakje vanillesuiker bij)
  4. plaats de slagroom in de koelkast om in te trekken.

GARNEREN TAART:

  1. Als de biscuit volledig klaar is gaan we hem gaan halveren. 
  2. Daarna smeren we het onderste deel van onze biscuit in met onze speculaas vullen en plaatsen er terug ons bovenste deel op.
  3. We gaan hem daarna helemaal gaan insmeren met onze slagroom (zie foto) 
  4. Daarna kan je hem versieren naar eigen keuze ik heb ervoor gekozen om te werken met mijn overschot van slagroom en speculaas vulling + nog wat fondant en speculaas koekjes rondom rond.

Dan is onze speculaas taart volledig klaar.

Laat het smaken.

Bakken maar.


© 2020 Baking With Jolien  blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin