Sandwiches
21-02-2021
ontbijt op zondagochtend? Zin in een luchtige lunch? Sandwiches. En het ideale feestelijke avondmaal? .Sandwiches. Heerlijk luchtig en lekker zacht. Ze vallen in de smaak bij jong én oud. En zijn zo simpel en zelfs leuk om te gaan bereiden.
Bakken maar.
LET OP: Dit recept werkt gebakken met "AVEVE mix voor luxebrood"

INGREDIENTEN: (voor 15 stuks)
- 500g aveve classic mix voor luxebrood
- 220ml water
- 40g boter
- 11g droge gist
- 3g zout
INGREDIENTEN VOOR AFWERKING:
- 1. losgeklopt ei
BEREIDING SANDWICHES:
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed 20 minuten in een broodmachine of met de hand, of 10 minuten met een keukenrobot.
- Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.2.
- Druk het deeg plat met je handen, en vouw het weer samen. Is het deeg te kleverig om te bewerken? Bestrooi het dan met bloem.
- Verdeel het deeg in bolvormige stukjes van 50 g. Druk ze plat en rol ze tot ovale sandwiches van ongeveer 10 cm lang.
- Leg de sandwiches op een bakplaat met bakpapier, en bedek ze opnieuw met huishoudfolie.
- Laat ze 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
- Strijk de sandwiches in met losgeklopt ei, en bak ze 15 à 20 minuten.
En zo simpel is het. En ik kan je met 200% zekerheid zeggen ze smaken heerlijk.
Smakkelijk
Liefs Jolien