Mini biscuittaartjes
17-01-2021
Een biscuittaart, we lusten het allemaal wel en we zouden het wel elke week kunnen eten (vooral in ons gezin dan toch) Maar vaak bestaan biscuits uit grote vormen denk maar aan de vormen van 24cm of zelfs 28cm.
Gelukkig kunnen we sinds kort ook kleinere vormpjes kopen van 12 cm perfect om gezellig van te eten. Ik vond ze geweldig leuk om te bakken en om te decoreren met fruit en nog eens lekker bovendien.
Bakken maar.
BENODIGDHEDEN BISCUIT: Voor 8 personen
- 330gr biscuitdeeg (te verkrijgen bij aveve)
- 3 eieren
- 35ml water
BENODIGDHEDEN BOTERCREME:
- zakje boter crème (haal ik ook bij aveve)
- 100gr zachte boter
- 120ml koude melk
BENODIGDHEDEN SLAGROOM:
- 250ml room
- 25gr suiker
- 1zakje vanillesuiker (naar keuze)
BEREIDING BISCUIT:
- Verwarm de oven voor op 180graden.
- plaats alle ingrediënten in de mixer en mix voor 10min op de hoogste stand.
- Smeer ondertussen je vormpjes in.
- voeg na 10 minuten het deeg toe in de vormpjes.
- plaats voor 35 minuten in de oven.
BEREIDING BOTERCREME:
- Mix de boter ongeveer 1 minuut tot een zachte en smeuïge massa.
- voeg er daarna de boter crème mix toe en de melk.
- mix alles samen op de middelste stand tot een vaste boter crème.
- plaats hem daarna in de koelkast.
BEREIDING SLAGROOM:
- voeg de room samen met de suikers in een kom.
- goed opkloppen tot je een slagroom krijgt.
- plaats ook deze in de koelkast.
AFWERKING BISCUIT:
- Haal na 35 minuten de biscuit uit de oven.
- haal hem uit de vormpjes en laat afkoelen gedurende 1 uur.
- snij daarna de biscuit in het midden door haal de bovenste laag eraf en leg deze opzij.
- kies ervoor om de onderste laag van je biscuit te vullen met de slagroom of boter crème.
- voeg er naar keuze fruit op.
- plaats het bovenste deel terug.
- werk af met slagroom of boter crème (naar keuze).
- versier verder met fruit, slagroom, chocolade allemaal naar keuze.
Eet smakelijk en smullen maar
Liefs Jolien