Mannetje uit chocolade cake en boter crème
Een lekkere chocolade cake na een drukke dag of gewoon gezellig met de hele familie op een zondag middag, geweldig! Maar met dit recept maken we ze nog leuker en lekkerder.

Een mannetje uit chocolade cake opgevuld met de smaak van luchtige boter crème. Een prachtig recept voor jong en oud en ook een streling voor het oog want hoe schattig zien deze mannetjes er wel niet uit? En het beste is ze zijn zo simpel en leuk om te maken en in no time klaar.
Bakken maar.
INGREDIENTEN: DEEG
- 250gr bakboter
- 250gr suiker
- 50gr cacao
- 5 eieren
- 15gr bakpoeder
- 20 ml melk
INGREDIENTEN : BOTERCREME
- 100gr Mix voor luchtige ( ik haal dit bij de AVEVE)
- 100gr zachte bakboter
- 120ml Koude Melk
INGREDIENTEN AFWERKING :(NAAR KEUZE, NIET VERPLICHT)
- oogjes (deze kun je vinden als snoep bij de action bijvoorbeeld)
- Hagelslag korreltjes
- Lu sticks smaak naar keuze
BEREIDING DEEG:
1.verwarm de oven alvast op 160graden.
2. Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze in een kom
3. Voeg er de suiker bij
4. Mix de suiker en de boter tot een kruimige substantie dit kan een eindje duren en doe je best in een keukenrobot.
5. Voeg daarna de eieren stuk voor stuk toe terwijl je ze 1 voor 1 erdoor mixt.
6. Zeef daarna de bloem in de kom.
7. voeg er het bakpoeder en de cacao toe.
8. Spatel nu alles goed door elkaar (dit kan ook met een Keukenrobot maar dan is het beslag minder luchtig). Laat het deeg 2 minuten rusten en spatel dan opnieuw je zult merken dat je nu een mooie chocolade kleur krijgt.
9. Voeg daarna 20ml koude melk toe en meng alles nog een keer goed door.
10. om dit mannetje te bekomen gebruiken we een bakplaat we gaan deze bedekken met bakpapier verdeel daarna het deeg over de bakvorm zorg voor een gelijke oppervlakte.
11. Plaats in de oven voor 30minuten.
12. Haal de cake na 30 minuten uit de oven bedek de volledige cake met aluminium folie en plaats hem daarna nog maals 15 minuten in de oven.
13. Haal hem daarna terug uit de oven en controleer met een vorkje, als je erin prikt en je vork is niet meer nat of in deeg dan is hij klaar.
14. Laat nu volledig koud worden.
15. Ondertussen gaan we onze luchtige boter crème gaan maken.
BEREIDING LUCHTIGE BOTERCREME:
- Klop de boter 1 minuut met de mixer op de laagste stand tot een gladde smeuïge massa, dit kan wat moeilijker gaan verlopen.
- Voeg de melk en de mix voor de luchtige boter crème toe. Mix het geheel 30 seconden op de laagste stand.
- Maak de boter opnieuw los van de kom met een lepel.
- Klop nog 1 minuut op de middelste stand tot je een luchtige boter crème krijgt.
- Voeg nu kleurstof toe als je dit wenst, dit is een stap naar keuze. 1 druppel kleurstof en goed mengen.
- Nu is de boter crème klaar, hou deze koel in de koelkast.
AFWERKING MANNETJE IN CHOCOLADE CAKE EN LUCHTIGE BOTERCREME:
- Neem je cake erbij en een glas (grote naar keuze)
- Duw het glas met de opening in de cake zodat je een mooie cirkel kan uithalen. Voor 1 mannetje heb je 2 cirkelvormige cakejes nodig.
- Plaats een cirkelvormig cakeje op een bord bedek deze met de luchtige boter crème plaats hierop nog een cirkelvormig cakeje en plaats opnieuw de luchtige boter crème hierop. Hiervoor gebruik ik telkens een spuitzak maar je kan dit ook gewon erop smeren met een spateltje.
- Voor de afwerking heb ik versiering gekocht in de vormpjes van oogjes hiermee geef ik mijn mannetje oogjes deze leg ik op de boter crème.
- Mijn mannetje krijgt ook een mondje met behulp 1 korreltje hagelslag die ik ook op de boter crème plaats.
- Voor oortjes heb ik Lu sticks bedekt met chocolade gekocht die prik ik als 2 oortjes van boven in de boter crème en klaar.
Veel plezier. Bakken maar.
Smakelijk!!
Te veel cake gebakken? geen probleem. Snij de cake in stukjes en serveer.