Madeleine Gebakjes
12-12-2020

Vandaag zijn onze heerlijke Madeleine gebakjes aan de beurt.
Niet alleen zijn Madeleine gebakjes heerlijk maar ze hebben ook een mooi geschiedenis verhaal. Madeline zou in de 18e eeuw hoog onverwacht bezoek krijgen van een Hertog. De boerin zette alles op alles om hem iets lekkers voor te schotelen en ze ontstonden de heerlijke Madeleine gebakjes
En deze gaan wij nu ook gaan bakken, een simpel recept die heel snel klaar is en daar boven op ook nog eens verrukkelijk is.
INGREDIENTEN MADELEINE GEBAKJES: (voor 4 personen) voor dit gerecht heb je een Madeleine bakvorm nodig.
- 250 gr bloem
- 10 gr bruine bastaardsuiker
- 3 eieren
- 135 gr kristalsuiker
- 2g bicarbonaat
- een scheut honing
- 150g boter
INGREDIENTEN AFWERKING MADELEINE GEBAKJES:
- 20 gram poedersuiker
BEREIDING MADELEINE GEBAKJES:
- Verwarm de oven alvast voor op 210 graden.
- Meng de bloem met het suiker, het bicarbonaat, de eieren en de honing.
- Roer daarna de boter in klontjes door het deeg. Roer stevig door zodat de boter zicht mooi mengt in het deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak (dit werkt veel makkelijker)
- Beboter en bebloem de bakvorm
- spuit daarna het deeg in de vormpjes, tot bijna helemaal bovenaan.
- spreid wat uit met een lepeltje.
- Bak de Madeleine gebakjes nu 5 minuten in de oven.
- Zet de oven na 5 minuten op 180graden en laat ze nog 3 a 4 minuten bakken binnen in. Blijf er zeker bij dit kan sneller gaan den 3 a 4 minuten zijn ze in jou ogen klaar haal ze dan eruit na 1 of 2 minuten.
- Haal ze uit de vormpjes en serveer ze warm of koud.
- als afwerking kan je ze bestrooien met suikerpoeder.
En zo snel zijn onze Madeleine gebakjes klaar.
Veel plezier en bakken maar.
Smakelijk.
