Cappuccino Koekjes

10-12-2020

Zijn we allemaal niet gek op koekjes? En hoe geweldig is het niet als we ze ook nog eens volledig zelf kunnen gaan bakken en gaan decoreren.

Vandaag schotel ik jullie de lekkere cappuccino koekjes voor. Een lekker krokant koekje met een aangename koffie smaak. scoren gegarandeerd met dit receptje. Bakken maar.

INGREDIETNEN: voor ongeveer 35 stuks

  • 250 gr bloem 
  • 200 gr roomboter
  • 75 gr suiker
  •  2 el cacaopoeder ( 1 el als je echte cacao gebruikt)
  • 1 zakje cappuccino van Nescafé ( je kan ook gewone van de Aldi doen of Colruyt, sommige gebruikten ook mokka smaak dit is volledig naar eigen keuze)
  • 2 el kokend water


GARNERING INGREDIENTEN:

  • 4 repen witte chocolade
  • 50 gr melkchocolade


BEREIDING DEEG:

    1. Los de koffie op in de hete el water. Meng tot je een soort papje krijgt. LET OP te veel water maakt het kapot. neem echt precies 2 el. Laat de koffie daarna even verder rusten 
    2. Doe de bloem en de suiker in een kom 
    3. Doe de cacao erbij
    4. Boter toevoegen
    5. Alles kneden met de handen, geen mixer gebruik anders gaat het deeg zich keren en mislukt het. Voeg ondertussen de opgeloste koffie toe en mix die met de handen erdoor.
    6. Heel goed kneden tot een samenhangende deegbal.
    7. Rol van het deeg bolletjes ter grote van een olijf maak er daarna staafjes van en de duw ze een klein beetje plat.
    8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
    9. Bak ze daarna op 200 graden (180 graden als je een hete lucht oven hebt) dit voor 15 min.
    10. Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.


BEREIDING GARNERING:

    1. Zijn ze afgekoeld dan beginnen we met het smelten van de witte chocolade ik doe dit in de microgolf oven blijf er wel goed bij want chocolade brandt snel aan.
    2. Dompel de koekjes onder in de witte chocolade.
    3. Plaats ze daarna in de koelkast tot de witte chocolade volledig hard is rondom het koekje.
    4. Als de witte chocolade volledig hard is smelten we dan de melkchocolade op dezelfde manier.
    5. Dompel een lepel (vork,mes...) in de gesmolten chocolade en maak lijntjes willekeurig over de koekjes en hun witte laag chocolade.
    6. Plaats ze daarna nogmaals een kwartier in de koelkast om te harden.

Daarna zijn de koekjes volledig klaar om te serveren.

Smakkelijk!!




© 2020 Baking With Jolien  blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin