Banketbakkersroom hoorntjes

09-01-2021

Hoorntjes, mijn ouders zijn er verzot op en in het speciale deze met de banketbakkersroom in dus de keuze was dan ook snel gemaakt toen ik dacht "wat ga ik eens bakken deze week?"

Leek mij in eerste instantie niet mogelijk omdat ik geen vormpjes heb om de hoorntjes te maken maar ik ben mijn creativiteit gaan boven halen en ben er zelf gaan maken met aluminium folie en karton. 

En dan ben ik aan de slag gegaan, ik stond er van versteld hoe makkelijk het ging en hoe snel ze klaar waren.

Dan valt er ons nog 1 iets te zeggen en dat is bakken maar. 

BENODIGHDHEDEN: 8 HOORNTJES

  • 2 vellen kant en klare bladerdeeg
  • 1 pakje banketbakkersroom
  • 500 ml melk
  • 1 eidooier
  • parelsuikertjes ( die bijvoorbeeld ook wordt gebruikt voor in suikerbrood) 
  • slagroom (naar Keuze)
  • Aardbei ( naar keuze)
  • Aluminiumfolie
  • Bakpapier

BEREIDINGSWIJZE:

  1. We beginnen al meteen met het moeilijkste maar dan zijn we er ook meteen van af hé. We starten met het rollen van onze vormpjes dus een vormpje van een hoorntje. Ik doe dit heel simpel ik rol een kegeltje met aluminium folie en prop er dan bolletjes aluminium folie in zo blijft hij mooi bol. Het is wat prutswerk en wat zoeken in het begin dat heef ik toe. Gelukkig hebben we youtube en staan daar ook tal van voorbeelden op
  2. Als we onze vormpjes hebben in dit geval 8, gaan we ons bladerdeeg gaan uitrollen en snijden we repen van 2cm dik deze gaan we zo in een zig zag vorm rond de vormpjes gaan draaien ze mogen elkaar wat overlappen dat zorgt voor een steviger koekje na het afbakken, knijp zelf goed het puntje dicht met de vingers anders loopt straks onze banketbakkersroom eruit.
  3. Doe dit zo voor alle 8 de vormpjes.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180graden.
  5. Neem je eigeel en voeg er wat water bij mix deze tot een luchtig sopje
  6. en smeer er de hoorntjes mee in.
  7. strooi daarna de suikertjes over de hoorntjes ( ik doe de suikertjes steeds in een cutter zo worden ze wat kleiner is leuker om te eten) 
  8. plaat ze daarna voor 15 minuten in de oven.
  9. Haal ze uit de oven na baktijd en haal meteen de folie eruit zo voorkom je dat ze eraan plakken.

BEREIDING BANKETBAKKERSROOM:

1. Voeg het pakje banketbakkersroom in een kom

2. Voeg er 500 ml melk en toe en kloppen tot een soort pudding krijgt.

3. Laat de banketbakkersroom een 15tal minuten rusten in de koelkast.

4. Klop hem daarna nog eens door.

AFWERKING: 

1. Plaats de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit er de vormpjes mee op tot een 2 à 3 tal cm van de boord.

2. Ik heb ervoor gekozen om ze nog wat af te werken met Slagroom en een aardbeitje dit is natuurlijk een vrije keuze.

En ja zo simpel is het,


Laat het smaken

Liefs Jolien



© 2020 Baking With Jolien  blog. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin